Super zomer gevoel!!!

met de mix van funk, soul, breakbeat, downtempo en house van Kraak & Smaak gisteren in De Mac!

Biografie

(Afkomstig van dj/artiest)

Eclectisch. Mark Kneppers van Kraak & Smaak vindt het een rotwoord. Toch is de muziek die hij samen met Oscar de Jong en Wim Plug maakt te beschrijven als, sja, eclectisch. En funky natuurlijk. Als om zijn eclecticisme nog wat meer te onderstrepen, is Mark ook nog eigenaar van een Leidse platenzaak en ‘Pim’ van het dj-duo Wipneus & Pim.

Waar komen jullie vandaan?
‘We komen alledrie uit Leiden. Ik leerde Oscar kennen tijdens het stappen in Leiden, en Wim kende ik daarvoor al. Wim is nu socioloog en werkt overdag aan zijn proefschrift aan de Universiteit van Leiden. Oscar studeert klassieke muziek aan het conservatorium van Rotterdam. Van ons drieeën is hij degene die het meest in de studio zit. Hij speelt ook een groot aantal instrumenten. Ikzelf ben eigenaar van Velvet Vinyl in Leiden en natuurlijk ‘Pim’ van het dj-duo Wipneus & Pim en ik draai in het Paard in Den Haag als dj Knuppelhout.’

Wat voor muziek maakt Kraak & Smaak?
‘Future Funk zoals ons platenlabel het omschrijft. Funk is toch wel het toverwoord; onze muziek draait om lekkere baslijntjes of een oldschool sample en onze nummers worden daar vaak omheen gebouwd. Wim en ik zijn bezeten platenverzamelaars en we zijn niet bang om diep in onze collecties te graven voor nét dat ene sampletje. Omdat ik zelf dj ben weet ik wat dj’s graag willen horen en we zijn dus ook niet bang een vette clubplaat te produceren.’

Kraak & Smaak heeft een Brits platenlabel en in dat land zijn jullie bekender, of beruchter, dan hier. Hoe komt dat?
‘Het is niet gepland ofzo, meer een kwestie van geluk. We hadden een demo gestuurd naar Jalapeno Records en we werden direct uit de stapel gevist. Kraak & Smaak is de naam van de dj-eenmanszaak van Wim. De Engelsen waren er direct weg van! We wisten in eerste instantie niet waarom, maar als je het uitspreekt krijg je ‘krack and smack’ (cocaïne en heroïne) en dat is natuurlijk een leuke binnenkomer. We zijn erg gelukkig bij de Britten en werden al snel getipt op Radio One. Pete Tong en Groove Armada bijvoorbeeld kunnen onze muziek wel waarderen en dat zijn natuurlijk niet de minsten.’


Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(geoiphits.class.php) is not within the allowed path(s): (/home/udg/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php52/lib/php/) in /home/udg/domains/undergroundharderwijk.nl/public_html/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37