BANDS + KUNST in containers

Zaterdag 24 Mei neemt Underground voor de vijfde opeenvolgende keer de boulevard over voor Nachtbrakers Festival. Het is dit jaar niet alleen electronische muziek wat de klok slaat… Dankzij Post Harderwijk beschikken we over een aantal kekke zeecontainers waarin we bands, kunstenaars en meer gekkigheid kunnen programmeren. En met gepaste trots mogen we toch wel vermelden dat het merendeel van de containervirtuozen uit de Harderwijkse klei is getrokken!
Zie hier:

Om 13:00 uur trappen we af met de knapen van ForrunneR. Deze Harderwijkse band, die onder de naam Sheep als winnaar van de Doorbraak publieksprijs al eerder op Nachtbrakers Festival stond, speelt naar eigen zeggen alles tussen snoeiharde rock en zoete popsongs met een vrolijke tint. De jongens worden om 14:00 afgelost door Odysseus, twee sing-a songwriters met meesterlijke liederen van Nederlandse bodem waar van dik hout nog een plankje van kan zagen.
Gevolgd om 15:00 door de Virgin Monkey Spank experience, tezamen met lokale legendes als Maurits de weerd, Erik de Nood, Jefferson en Maarten Diesfeld komen deze muzikale alleskunners je met hun funky soul flink op je kl*te te geven. Het optreden van deze magnificent five is meer dan de moeite waard!
Om 16:00 uur kan je genieten van metal in staal want de mannen van Sublustris komen een potje rossen! Deze vijfkoppige, snoeiharde metalband zal menig liefhebber doen headbangen, we hopen dat de container het houd! Om 16.30 zal Early May de boulevard weer een beetje kalmeren. Maar naast rustige pop-ballads zijn de heren én dame zeker niet bang voor potje stevige rockmuziek. Om 17:30 worden zij opgevolgd door Cashmere, het zijdezachte duo Julian Deley en Dennis van Someren zal je met twee akoestische gitaren fluweelzachte cashmere toespelen.
Dan iets geheel anders want het Veluwse hiphop collectief Maatstaven en Viezerik neemt om 18:00 uur een container in. Naar eigen zeggen zijn harde beats, dikke rijms en bier uit blik, dé ingredienten voor deze blazend hete mannen! De genadeslag valt om 19:00 met de Medicijnmannen. Deze laatste der mohikanen spelen daverende hip-rock recht uit het hart van het Utrechts Lunetten. De man met de baard heeft gesproken… Ug

Voor degene die liever zelf speelt zal Julian Deley van 12:00 tot 20:00 uur een heuse jamcontainer hosten, waar iedereen welkom is om mee te zingen, te spelen, te rossen, te fluiten, te pingelen, te slaan, te dansen…

Zie je zaterdag de 24e!


Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(geoiphits.class.php) is not within the allowed path(s): (/home/udg/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php52/lib/php/) in /home/udg/domains/undergroundharderwijk.nl/public_html/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37