Line-up voor de line-up!

De die-hard internetters onder ons hadden hem natuurlijk al gevonden maar zie hier; de officiële poster met de officiële line-up van Nachtbrakers Festival 2009! Twee dagen lang staat de boulevard van Harderwijk in teken van muziek, kunst en cultuur. Met op vrijdagavond rock-pop-trash-electro bands en op zaterdag een programma vol dj’s, jong bandtalent en kunstenaars; bekend, onbekend, nationaal en internationaal! Natuurlijk nog steeds helemaal gratis!

Zoals je weet vindt Nachtbrakers Festival plaats tijdens Kulting, en is het thema van Kulting dit jaar (De) kunst om lief te hebben, nou daar kunnen we wel wat mee! Zoals een ontschuldige ontmoeting na een spel van aantrekken en afstoten kan uitdraaien op heffige hartstocht met knallende hoogtepunten zo knalt Nachtbrakers Festival zaterdag naar een climax. We trappen af met stevige flirts, niet die vervelende zoetsappige, geen knuffelrock, gewoon rammen! Dit doen we zaterdag stilletjes over maar dan beginnen we al om 13:00 uur! Net als voorgaande jaren draaien dj’s de tent warm maar hebben we daarnaast ook exposities en verschillende bands, in de zeecontainers kun je zelf aan de slag.

Over de dj’s hoeven we je natuurlijk niets meer te vertellen! De line-up is een combinatie van nieuwelingen en oude bekende die hun reputatie komen waarmaken! Onze Franse helden Les Petits Pilous stonden al eerder in Harderwijk en dat hebben we geweten – wat een gekkenhuis!

Nog zo’n geniaal duo zijn de mannen van Homework, strak in pak, inclusief snorretje! Ze stonden met Oud&Nieuw in onze UFO en wisten de zaal flink op te schudden. Ondertussen zijn ze genomineerd voor een Gouden Kabouter en hoewel ze deze helaas niet wonnen zijn ze nog steeds hard op weg om Nederland te veroveren met hun raselectro en trashy shit! Aan half werk doen ze niet, dus reken er maar op dat je naar de klote gaat!

Onze man Sickboy stond met Oud&Nieuw meer op de UFO dan in de UFO en trok alles uit de kast. Hoogtepunt was natuurlijk zijn Bon Jovi remix waar zelfs een raspessimist wel op moest dansen! You give love a bad name – hoe toepasselijk!  Of hij zich op het festival gaat gedragen? Wat denk je zelf? Sickboy is druk bezig met Poptrash en draait in heel Nederland de zalen plat dus dat zit wel snor. Hij werkt daarbij onder ander samen met Homework, Kid Goesting en collega Blake Miller. Blake is van Amerikaans makelij en comes all the way from LA! Tijdens Nachtbrakers Festival is hij in Nederland om Sickboy op Poptrash bij te staan en gelukkig doet hij Harderwijk ook nog even aan!  Naast zijn Nederlandse banden werkt Blake onder andere samen met Steve Aoki aan te gekke remixen en dj-projecten.

De Groningse Bojan Aleksander mag in dit rijtje giganten natuurlijk niet ontbreken! In het hoge noorden is hij al een begrip en wij zijn nog steeds fan! Met zijn Kant&Klaar feesten scoort de beste man punten en heeft hij al met menig werelleider een plaatje gedraaid!

Corne Baas en David Wolff beginnen rustig aan en Rogier Dumas kennen we natuurlijk allemaal als de alter ego van El Gonzo. Op het festival zal hij zijn rustigere kant laten zien en bewijzen dat hij veel meer kan dan alleen beuken!

Over een klein maandje is het zover dus zet in ieder geval een dikke streep in je agenda! Je vader/moeder/opa/oma/broertje/enz kun je trouwens dumpen in de stad, want tijdens het Kultingweekend is er voor ieder wat wils! Straattheater, exposities, kindercirus, bands, fanfares, koren – noem maar op!


Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(geoiphits.class.php) is not within the allowed path(s): (/home/udg/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php52/lib/php/) in /home/udg/domains/undergroundharderwijk.nl/public_html/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37