28 en 29 mei: Nachtbrakers Festival

Hoera hoera, het festivalseizoen is weer begonnen! Van in Friesland tot Zuid-Holland worden er in rap tempo festivaltenten uit de Hollandse klei getrokken en grasveldje gemaaid. Als je wil kun je zo’n beetje elke weekend een ander buitenfeestje bezoeken. Zon en muziek, wat wil een mens nog meer? (Dat je sommige festivals al in februari – financieel – moet plannen mag de pret natuurlijk niet drukken) Gelukkig hoef je voor degelijk vermaak niet altijd op zoekn naar een opgeleukte boerenschuur of hippe strandtent want Nachtbrakers brengt het je allemaal! Het laatste weekend in mei staat de boulevard van Harderwijk namelijk weer compleet op zijn kop! We brengen je dan (nog steeds helemaal gratis en voor niets!!!) de aller- aller allerbeste Nachtbrakers-waardige dj’s, bands en kunstenaars.


We trappen af op vrijdag 28 mei met een avondje vol te gekke bands. Wat dacht je van: The Benelux: (Indie/Electric/Vintage/Lekker dansen) Deze viermansformatie bestaat uit een zanger, drummer, gitarist en trompettist. Huh, geen bassist? Nee, deze mannen doen het net ff wat anders. Ze maken, naar eigen zeggen, elektronische muziek op akoestische instrumenten: house op een gitaar en bubbling op een trompet, zeg maar. Benieuwd hoe de mannen in het echt klinken?

Waxdolls: (Knetterende electroclash met een stevige kwak kinkyness) Een merkwaardig Belgisch duo, de een is afgestudeerd producer de ander sexuoloog, met een voorliefde voor moddervette klappers en smeerlapperij. Maar vergis je niet, de Gentenaar zijn niet de zoveelste klinische electro-act die met hun laptop de wonderlijkste bliepjes tevoorschijn toveren. Bereid je maar vast voor op twee razende gekken met duizelingwekkende gitaar riffs en de dodelijke neiging om van het podium af te springen om meisjes te versieren – thats what happends to spoiled rich bitches!

En verder: Tiger Pilots (Groovy/Indie/Post-Punk/Melodisch) een indie-rockband uit Amsterdam. Combineert de groove en melodieën van Post-Punk en New Wave met moderne indie en creëren een stijl die onmiskenbaar Tiger Pilots is. Met catchy baspartijen, groovende drums, melancholische zang en prachtige gitaarpartijen, valt er maar één ding te zeggen over hun muziek:  “Dansbaar, donker en recht uit het hart!” Dat moet je gezien hebben!  En Dirk Diggler - voor al uw beter draai- en mixwerk.

Zaterdag starten we lekker vroeg! Vanaf 1 uur kan je op de boulevard geniten van de electro-dance-techno-house-en-van-alles-en-nog-wat-hits-dj’s en is er van alles te doen bij het tweede podium in het zeecontainerdorp waar aanstormende sterren en talentvolle kunstmakers de dienst uitmaken. Probeer maar eens stil te blijven staan met:

Felix Cartal: (Remixer/Legendarisch/Electro/Ghetto-tech) Een Canadese wonderboy, electro mastermind, ubermixer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Overal waar deze genius komt laat hij een slagveld achter. En om nog maar wat names te droppen; Felix is ingelijfd bij het fameuze DIM MAK Records van Steve Aoki (net als o.a. Motor, MSTRKRFT, The Bloody Beetroots en Armand van Helden) bracht in febuari zijn nieuwste album ‘Popular Music’ uit en is nu bezig met zijn Popular Music Tour in eh .. de hele wereld!

Guerilla Speakerz: (Electro voor soldaten/stoere mengelmoes/keihard gaan) Een Asian Demolition Duo dat alles maar dan ook alles aan elkaar, in elkaar, achter, voor en uit elkaar weet te mixen. Wereldberoemd in eigen land, wonnen als beste nieuwkomers in 2009 onder andere een felbegeerde Gouden Kabouterd, maar mede dankzij hun optredens op Dance Valley en Mystery land langzaamaan ook daarbuiten. Op de Veluwe bijvoorbeeld..

HOMEWORK: (Witte overhemden zwarte stropdassen/figet/house/electro) Dit Amsterdamse duo bestormde al eerder het Harderwijkse podium en dat hebben we geweten! Hun smeltkroes van alles wat, naar eigen zeggen, kwalitatief hoogstaand in de oren klinkt liet een horde jongens en meisjes gillen om meer!

Jaimie Fanatic: (Fidget/Nieuwe Switch/House) Bekender in buiten dan binnenland, was o.a. een jaar lang resident in een van de hipste clubs in Moskou maar draait ook regelmatig in Amerika en Azië. De Crookers noemde hem al de nieuwe Crookers dus eh… WOW!

En verder: Enfant terrible en Harderwijks Lieverdje Sick Boy, dj’s/producers/programmeurs: Taladega en Steenbergen

De programmering van het containerdorp volgt snel! Voor meer informatie houd je natuurlijk de site in de gaten!


Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(geoiphits.class.php) is not within the allowed path(s): (/home/udg/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php52/lib/php/) in /home/udg/domains/undergroundharderwijk.nl/public_html/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37