Screenagers

Kan je het je nog herinneren? Heel vroeger, toen je nog geen mobieltje had? Dat je naar iemands huis moest bellen, ‘Hallo, is Bob er ook?’ En je verslagen en opdrachten voor school. Niks typen, gewoon schrijven! Bronnen en plaatjes haalde je uit de bieb want internet was veeeel te traag. En als je al mocht internetten begon je moeder te zeuren dat ze niet kon bellen omdat de telefoonlijn bezet was! Pff!

 

Nee dan nu; de eerste generatie Screenagers. Maakte alles mee; de opkomst van de mobiele telefoon; van de koelkasten – de Swing –   tot de eerste hele kleine Nokia – 8310 – . De frontjes, de klepjes, het kleurenscherm, de touchscreen! De internetevolutie; eerst nog via de telefoonlijn, daarna via kabel of zelfd draadloos. Het begin van Hotmail en MSN, de ondergang van Napster. Het ontstaan van Hyves, Myspace, Twitter en Facebook!  De Ipod, de Iphone, de Ipad. Virtuele werelden, virtuele vrienden, virtueel ontvrienden … en ga zo maar door! De koningin vond het maar niks…

 

Zou de koningin een Iphone hebben?  Waarschijnlijk speelt ze stiekem al jaren Snake op een oude roze Nokia… Ben jij wel in het bezit van deze hippe gadget of een ander apparaat met een appeltje erop waarop je draadloos kan internetten? Let dan even op: speciaal voor jullie hebben we aanstaande zaterdag een té gekke actie in de bovenzaal van Estrado. Stevie Stardust, een van de twee Spaceheroes zit zaterdag nog op de maan, met als gevolg dat Chris Galaxy er dus alleen voor staat. Helemaal alleen? Natuurlijk niet! Apple heeft namelijk een geweldig leuke applicatie gemaakt voor op je Iphone zodat jij Chris Galaxy kan helpen draaien; de Remote (of te wel; afstandbediening). Het enige wat je moet doen is deze gratis app. downloaden. Eenmaal in Estrado kun je dan Itunes openen en alle nummers uit de bibliotheek van onze Spacehero via de remote aanvragen. Je klikt gewoon een nummertje aan en hij komt in de dj lijst te staan. Hoe meer mensen dat nummertje aanvragen, hoe hoger in de lijst. Kun je toch nog de hele avond naar een screen kijken en legaal met je telefoon spelen!

 

Tags

Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(geoiphits.class.php) is not within the allowed path(s): (/home/udg/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php52/lib/php/) in /home/udg/domains/undergroundharderwijk.nl/public_html/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37