Duizend en Één Nacht

Op nieuwjaarsnacht 2010 verkeerden we in oosterse sferen. Hoe oosters? Denk aan housende harembroeken, wild knipperende wonderlampen en de vette dansmoves van Alladin en je bent een heel eind in de goede richting!

 

De line-up? Die was natuurlijk niet te versmaden..

 

MAN TUSSEN DE JASSEN
We trapten af met smooth operator en discodier MAN TUSSEN DE JASSEN. Na jaren van spinnen en mixen in de wereld van de zaag-scheur-en-beuk -platen had de MAN een openbaring: er is meer in de wereld dan keihard stampen! Een zoektocht volgde en via bmore, baile funk, tech-house en indie nestelde de hernieuwde MAN TUSSEN DE JASSEN zich in de disco. Van 80s synthpop, de moderne nu-disco tot oude funk en zo’n beetje alles wat er tussen zit. En hoewel hij zich kostelijk vermaakt in dit vriendelijke genre kan de Man tussen de jassen het niet laten om eens in de zoveel tijd toe te geven aan zijn oude gewoontes en komt hij tot de bizarre maar harde zaag-scheur-beuk-disco! Dus trek je jas maar gewoon uit hoor..

 

OLSO HILTON
Als lid van STRFCKR rockte hij al menig podium en als dj doet hij dat misschien nog wel harder. OSLO HILTON is namelijk niet vies van een paar knetterharde electroklappers. Als vaste gast op de fameuze GIRLS LOVE DJS feesten wist hij het vrouwelijke publiek al te verleiden met beukende beats, vunzige synths en zijn weelderige lichaam… Niet voor niets draaide hij op Ex-pornstar en Mysteryland.

 

Maar wat je natuurlijk echt echt echt niet mocht missen was HUMAN RESOURCE vs. SICK BOY, een unieke samenzwering tussen twee muziekfreaks!

 

SICK BOY, die geniaal draaiende malloot, is natuurlijk een oude bekende van Nachtbrakers. Maar Nieuwjaarsnacht draaide hij samen met dé Human Resource.

 

Human Resource? Als je niet weet wie dat is heb je de afgelopen twintig jaar waarschijnlijk ergens op een berg gewoond. De track Dominator ‘I’m the one and only Dominator’ was één van de eerste – zeg maar gerust de eerste – echte rave knaller die wereldwijd in de top 40 stond. Een te gekke plaat die als inspiratie diende voor honderden plaatjesmakers en draaiers.  Zo is het nummer WARP van de Bloody Beetroots stiekem een complete rip off van deze track. Maar ook Lady Gaga, Tiësto, Black eyed Peas en vele andere hebben de bekende synth sound ‘geleend’die Human Resource begin jaren negentig  creëerde.

 

Maar hoe komen zo’n wereldster en ons karaoke-wonder nu tot een samenwerking? Volgens SICK BOY was dat gewoon bluf. Een gezamenlijke vriend daagde Sick Boy uit een nummer  van hem naar Human Resource te sturen waarin hij die bekende Dominator synth gebruikte. Dat hoef je tegen Sick Boy  natuurlijk geen twee keer te zeggen en hij stuurde de track meteen op, het begin van een vruchtbare samenwerking. Niet lang daarna opperde onze programmeur dat het wel heeeel vet zou zijn als ze ook samen zouden draaien…  En zo zal geschieden! De twee zijn sindsdien bezig om tracks te bouwen die je Nieuwjaarsnacht dus voor het ALLEREERST OOIT zal horen. Nieuwe tracks, nieuwe mash-ups, een keiharde mix van klassiekers in een nieuw jasje (zeg maar gewoon bontjas!)

 


Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(geoiphits.class.php) is not within the allowed path(s): (/home/udg/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php52/lib/php/) in /home/udg/domains/undergroundharderwijk.nl/public_html/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37