Uitgelicht: Staatseinde

Een diepte-inteview met de aliens van Staatseinde!

Naam: Staatseinde

Genre: Neo Wave / Electropop …. of noem het Neue Niederländische Welle …of alien wave.. wat u wilt; staatseinde vind het geen probleem!

Klinkt als: Der Plan, Die Perlen, Welle : Erdball / oma’s orgel bespeeld door buitenaardse stuiter wezens
Ooit in een zeecontainerdorp gespeeld?: wel in een ruimtecontainerdorp voorbij de sterrenregen… dus hier zullen de staatslieden zich ook wel weer thuis voelen
Hebben eerder gespeeld op: Summer Darkness, Culturele Zondag Utrecht, Museumnacht Amsterdam, afterparty show bij Alec Empire (Atari Teenage Riot), B-movie,U-ndergroud en T-rash film festival (BUT), Culture Clash (Bristol UK), Occii Amsterdam, dB’s Utrecht en nog heeeul veeeel meer.
Tofste optreden tot nu toe: Bristol UK… Halverwege het optreden kwam een grote groep 50 plussers de zaal binnen…. vreemd genoeg waren zij degene die de hele zaal op zijn kop zette en uitbundig – tot vunzig aan toe – gingen dansen. Mwwha-ha-ha-ha-ha… gekkenhouse was het!
Beste/gekste backstage ervaring tot nu toe: Mensen zijn altijd verbaasd dat we hele verkleedpartijtjes houden. Jammer dat volwassen zich altijd zo serieus gedragen. Kind zijn; dat zouden meer mensen moeten doen!
Groupies?: Aardse figuren zijn een beetje raar, maar houden meer van onze muziek dan de mensen op onze thuisplaneet en daarom houden we zo veel van deze planeet! In 2007 stopte Staatseinde vanwege drukte in andere muzikale gekkigheden. Een naar bliep&knetter snakkende fan wilde ons graag weer terug op de buhne en we sloten de deal dat als hij een (succesvol) optreden zou regelen Staatseinde weer aan de slag zou gaan. Met Hell-oween 2009 was het dan zover. Daarna ging het vrij rapjes. Binnen een half jaar hadden we een hele rits aan optredens, verschenen we op vinyl, op een compilatie en brachten een singel uit, scorden zelfs een undergroundhit met “Ruimtevaart Vooruit”wat ook nog eens werd geremixt door acid guru Rude66 en zijn inmiddels bezig aan een volledig album!
Bij welke band, zanger of zangeres zou je wel in het voorprogramma willen staan en waarom dan wel? Een hele grote commerciele act (denk aan de Aqau’s, Justin Timberlake’s en Britney Spearsen van deze planeet)… kijken of ze net als die 50-plussers ook allemaal worden aangestoken door onze stuitermuziek of keihard wegrennen – in beide gevallen is de missie geslaagd :D
Zijn jullie bekend met Harderwijk? Geen idee, tot nu toe komen er op de meest vreemde plekken mensen speciaal voor ons langs en stuitert bijna iedereen vrolijk mee op onze knetter de bliep elektro.
Harderwijkers vinden zichzelf keiharde feestbeesten, bang?: Kom maar op dan…. als ze om half acht (als wij komen stuiteren) allemaal mee doen geloof ik het misschien, dus dat willen we wel meemaken!
Zaterdagavond : 19:30 buitenpodium containerdorp

Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(geoiphits.class.php) is not within the allowed path(s): (/home/udg/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php52/lib/php/) in /home/udg/domains/undergroundharderwijk.nl/public_html/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37