Harderwijkse jongereninitiatieven Underground en Oh Deer! slaan handen ineen voor een vernieuwende jaarwisseling.

Nachtbrakers Nieuwjaarsnacht 2013Stichting Underground, bekend van de Nachtbrakers feesten en gratis festival LaLaLand en de organisatie achter muziekfestival Oh Deer! gaan op een spectaculaire wijze samen met honderden jongeren het nieuwe jaar inluiden. Het Bouw en Infra park in Harderwijk zal vooralsnog dienen als locatie voor een fantastische afsluiting van dit jaar.

 

De samenwerking is eigenlijk meer dan logisch. Oh Deer! en Stichting Underground zetten zich beide in voor het brengen van nieuwe culturele impulsen voor jongeren in Harderwijk en zijn daardoor de ideale kandidaten voor een krachtenbundeling. Hoewel de twee organisaties in leeftijd verschillen, ervaren Stichting Underground en Oh Deer! dit als positief; Juist door hun verschillende achtergrond vertegenwoordigen beide organisatie iets anders en levert de samenwerking spannende nieuwe inzichten op.

De samenwerking is ontstaan uit een zoektocht naar nieuwe creativiteit en zienswijzen en uit een geloof bij beide organisaties dat je samen tot meer kan komen. De culturele sector in Harderwijk heeft het soms zwaar te verduren, waardoor de samenwerking ook zorgt voor een bredere belangenbehartiging van de Harderwijkse jongerencultuur bij beleidsmakers en instanties.

Rients van Ganswijk, een van de organisatoren achter Oh Deer!: “Wij vinden dat de mooiste dingen ontstaan uit samenwerking. Vanaf haar begin werkte Oh Deer! daarom samen met verschillende collectieven en culturele instellingen uit Harderwijk. Dat we nu met Stichting Underground Harderwijk een evenement kunnen organiseren past perfect bij die missie. Door de krachten te bundelen kunnen we het allemaal naar een nog hoger niveau tillen.”

Ook Stichting Underground is enthousiast. Bestuurslid Ariënne van Geelen kijkt uit naar 31 december: “Underground is altijd op zoek naar vernieuwing en samen met Oh Deer! gaat dat zeker lukken. We hadden ook vrijwel meteen het gevoel dat we ondanks onze verschillende achtergronden, ook heel veel overeenkomsten hebben. In de kern komt het er op neer dat we beiden zijn ontstaan – en bestaan – uit een groep enthousiaste vrijwilligers die gewoon graag leuke evenementen voor jongeren willen organiseren. En dat gaan we met Oud en Nieuw samen realiseren.”


Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(geoiphits.class.php) is not within the allowed path(s): (/home/udg/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php55/lib/php/:/usr/local/php52/lib/php/) in /home/udg/domains/undergroundharderwijk.nl/public_html/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37